13 Potilaiden hoidosta tietokoneen hoitamiseen

 

Monta muuttujaa, liikkuvaa osaa, pyörää ja ratasta synnytti ikiliikkujan, joka tuotti vääjäämättä absurdeja ilmiöitä. Byrokratia karkasi kukkimaan. Perustyötä tehtiin, mikä byrokratialta ehdittiin. Byrokratiasta tuli prioriteetti, se pakollinen tehtävä, joka piti ensin suorittaa, jotta muu toimisi, päästäisiin oikeisiin töihin, jos niihin joskus vielä ehtisi. Olympos oli kiimassa uusiin tietokoneohjelmiin. Ne olivatkin hemmetin ahkera renki, mutta nyt ne karkasivat isännöimään. Koneesta tuli labyrintti, johon sekosi, kun joka risaus piti merkitä ja merkintä poiki aina pari merkintää johonkin muualle eikä ilman niitä päässyt labyrintin ytimeen. Ihmettelin, ettei enää edes kyseenalaistettu sitä, miten nämä näppärät apuohjelmat kaappasivat työaikamme, kidnappasivat meidät panttivangikseen ja riistivät meidät potilailta.

 

Tein enenevästi sihteerien töitä olemattomalla osaamisella ja huonolla menestyksellä ja sihteerit pelkäsivät työpaikkojensa puolesta. Ehkä sen piti olla piristävää työnkiertoa. Kerran tilasin uuden liikuntasuositusoppaan 28 työyksikölle. Neljän tunnin laskun tiliöintiyrityksen, yksikkökoodien etsimisen ja umpikujan jälkeen sihteeri auttoi minua puoli tuntia korjaamaan tiliöinnin. Hän olisi tehnyt sen 10 minuutissa, koska hän oli siihen koulutettu ja rutinoitunut. Päivän lopuksi laskin, että Uusi Uljas olisi sinä päivänä säästänyt työaikaa 4h 50min, jos olisimme sihteerin kanssa saaneet tehdä sitä työtä, johon meidät oli koulutettu. Mutta työnohjaaja oli vakuuttanut, että näin Olympos halusi meidän käyttävän työaikamme ja jos Olympos kaipasi neuvojani, se kyllä niitä kysyisi.

 

Olympos oli viisaudessaan riistänyt pikkupomoilta luvan hyväksyä hankinnat. Irene ei saanut etsiä sopivaa momenttia huimille toimintakuluilleni. Saila opetti äijien laihdutusryhmää syömään pupunruokaa ja keittiöstä emäntä toimitti teräskulhollisen vihreää kokoushuoneeseen. 13 euron salaattilasku kohdentui terveyden edistämisen budjettiini ja Olympoksen korkea-arvoisimman ylihoitajan piti se hyväksyä.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

11 Sotakirves kaivettu esiin

38 Elämäni viimeinen työpäivä 51-vuotiaana

12 Ensimmäinen työuupumus