10 Ihan turha kuule yrittää mitään

 10 LUKU



Minulle vain ilmoitettiin, että minun piti tilapulan takia muuttaa pois terveysasemalta kaupungintalolle. Uusi Uljas toi jos jonkinlaista uutta paperinpyörittäjää uutta johtoa passaamaan. Uusi johto ei työntekijöiltä kysellyt eikä miettinyt heidän verkostoitumistaan. Alkoi sanelupolitiikka. Tässä mylläkässä eivät päättäneet enää ihmiset, jotka edes hieman tiesivät työstäni, vaan tilapulassa pahoinvointikoordinaattori voitiin luontevasti karkottaa terveysasemalta. Työnohjaaja myöhemmin vakuutti, että uusi johto kyllä kysyisi, jos se tarvitsisi neuvojani. Neuvothan olivat herkässä niinä päivinä.

 


Soitin reippaaseen tyyliini yhdelle uusista johtajista ja kerroin liittoni suosituksen sijoittamisestani organisaatiohirviössä. Liiton mainitseminen sekopäähärälle Andalusian paahtavan auringon alla oli punainen lippu ja kuolemansynti.

 


Sinun on kuule ihan turha yrittää mitään, hän yrjösi päälleni.



Siinäpä kelpo neuvo työntekijälle. Vielä vapauttavampi kuin lukiotytöille puistopomon ohje: älkää rasittako itseänne, huilatkaa. Siinäpä oli selkeä motto, joka sisäisen yrittäjän olisi kannattanut omaksua työelämän tienviitaksi. Ihan turha kuule yrittää mitään. Kerrassaan mitään. Olin sen toki aiemminkin ymmärtänyt, mutten edelleenkään täysin sisäistänyt.

 


Uudet isännät toivat uuden tyylin.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

11 Sotakirves kaivettu esiin

38 Elämäni viimeinen työpäivä 51-vuotiaana

12 Ensimmäinen työuupumus