6 Valtataistelua

 6 LUKU


Sosiaali- ja terveysministeriö oli antanut valtakuntaan suosituksen vitamiinilisistä. Vuosien savotta siunaantui minulle yhdestä neljän millin lakritsinmakuisesta pikkupikkupilleristä. Taistelemassahan töissä pohjimmiltaan oltiin. Hierarkioiden ulkopuolisessa terveessä maailmassa ei varmaankaan pystynyt ymmärtämään, miksi valtakunnallinen suositus jumi Lounelan tupputerveysasemalla vuosikausia ennen toteutumistaan. Yksi tehtävänihän oli jalkauttaa nopeasti arkeemme uudet hyvät käytännöt. Pikkupikkupilleri sai monumentaaliset mitat, kun siitä kasvoi arvovaltataistelu ja luokkasota.

 


Tupputerveysaseman kingi asettui ministeriön yläpuolelle. Vaiko vain kiusaksi kaiken maailman maisterille. Hän oli niitä lääkäreitä, jotka eivät tervehtineet käytävillä. Pillerin perustelut eivät riittäneet kingille, vaikka hänen tehtävänsä ei ollut tutkimustyö ja suositusten antaminen, vain niiden toteuttaminen. Kaiken muun hankaluuden lisäksi yhä pahoinvoivampi koordinaattori tuli kalliiksikin, kun kaiken maailman uusia innovaatioita pyrki tuomaan vanhojen toimivien käytäntöjen terveysasemalle. Raila kirjasi muistioon, että pahoinvoiva koordinaattori esitti vitamiinilisän käyttöönottoa, mutta lääkäri päätti, ettei sitä otettu käyttöön.

 


- Onhan niitä kaikenlaisia suosituksia, mutta jokainen lääkäri päättää, miten toimii!

 


Jäätiin odottamaan monen muun tavoin kingin eläkkeelle jääntiä, johon oli toki vielä 12 vuotta. Tämä satunnainen pilleritapaus ei kuitenkaan onnenkantamoisena venähtänyt scifi-ajalle monen muun uudistuksen lailla organisaatiomuutoksen ansiosta. Kingi sai uuden esimiehen. Kävelin ilman säälin häivää piikkikoroin kingin yli tämän esimiehen puheille. Uusi esimies hyväksyi pillerin suoriltaan. Pilleri ei ollut valtakysymys eikä luokkasota, se oli vain potilailta puuttunut ihmiskeholle välttämätön vitamiinilisä, simbsalabim ja taikasauvan heilautus.

 


Toisinaan hierarkiahärdellistä oli iloakin.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

11 Sotakirves kaivettu esiin

38 Elämäni viimeinen työpäivä 51-vuotiaana

12 Ensimmäinen työuupumus