24 Hierarkiahimmeli

 

Olympos oli kuitenkin hieman hätkähtänyt avunhakuani joka luukulta ja lääkintävahtimestarin koiralta. Sitä ei tietenkään myönnetty, mutta esimiesremmiä vahvistettiin vielä yhdellä esimiehellä juuri SiruPirun yläpuolella. Tarvittiin joku hänen laiminlyöntejään paikkaamaan.  

 

Nyt minä, kaikkein vähäisin sisar hierarkiassa, olin ihan litussa heiluvan tornin kannattelijana. Heitä oli hartioillani viisi! Esimies, esimiehenesimies, esimiehenesimiehenesimies, esimiehenesimiehenesimiehenesimies ja esimiehenesimiehenesimiehenesimiehenesimies. Hierarkiahimmeli oli selkeä, se oli viisinivelinen. Viisi esimiestä muttei minkäänlaista esimiestoimintaa. Soitin Guinnessin ennätystenkirjaan. Siellä oli vaikea aluksi ymmärtää kuvio, että AVI:a varten oli SiruPiru merkitty esimieheksi, mutta Olympos-jumala sysäsikin esimiestehtäväni osastonhoitajalle, joka hoki, ettei ollut esimieheni, että SiruPiru oli esimieheni ja esimerkillinen esimies olikin. Kun Guinness lopulta ymmärsi, se hyväksyi minut oikopäätään mukaan. Olin ainutlaatuinen ennakkotapaus maailmassa. Mutta mitä olikaan kirjoitettuna näkymättömällä musteella Olympoksen salaisissa arkistoissa?

 

Remmin uusi esimies, esimiehenesimieheni, oli minulle aiemmasta hyvinkin tuttu. Muihin kuvioihin välillä eksynyt Raila palasi elämääni. Marketissa viinapulloineni alkoholin energiamääriä esitellessäni olin huomannut Railan puikkivan nopeasti terveyden edistämiseni ohi mielenkiintoisia lattialaattoja tuijotellen. Hänkin oli lopettanut tervehtimisen Uuden Uljaan myötä.

 

Iltaisin vedimme Sailan kanssa pieruverkkareissa sauvakävelyä Terveenä taivaaseen -ryhmille. SiruPiru ja Raila juoksivat ohitsemme pylly tiukkana pinkeissä ja neonvihreissä juoksuhousuissa. Heistä oli tullut pelottavan läheinen parivaljakko. Tunsimme Sailan kanssa itsemme kassialmoiksi heidän rinnallaan. Mutta se vain nauratti meitä. Railalle olivat aiemmin kelvanneet Prisman huonosti istuvat ankeanväriset Ritva-jakkupuvut, mutta nyt hän kävi selvästi Tampereella ellei ihan Helsingin Korkeavuorenkadun pikkuputiikeissa. Saila tiesi hoitajien puskaradiosta, että SiruPirun jopa pikkupöksyt olivat Pariisista tai Manhattanilta, arvatenkin Victorian Salaisia.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

11 Sotakirves kaivettu esiin

38 Elämäni viimeinen työpäivä 51-vuotiaana

12 Ensimmäinen työuupumus